PRESENTACIÓ DE L’ASSOCIACIÓ “RITUS DE PAS”

Imatge

 

El proper dimecres dia 9 d’abril a les 19,15h. al local d’Homes Igualitaris (Hotel d’Entitats de Gràcia, c. Providència, 42) tindrà lloc la presentació de l’associació “Ritus de pas”.  Anem avançant alguns dels continguts d’aquest acte que enllaça amb la nostra voluntat d’establir vincles amb altres associacions afins i d’anar explorant tot el que té a veure amb el treball personal de reflexió i de desmuntatge de les masculinitats tradicionals, sempre amb perspectiva de gènere.

 

ASSOCIACIÓ RITUS DE PAS: ELS NOSTRES VALORS, LA NOSTRA FILOSOFIA

Som un grup d’homes, professionals de la salut, que estem per la igualtat entre les dones i els homes i quepreocupats per les dificultats actuals que pateixen els nostres joves durant el període de l’adolescència, hem decidit posar el nostre gra de sorra tirant endavant un projecte de suport al desenvolupament i la maduració dels joves.

Els valors que orienten les nostres activitats són els següents: Una educació basada en l’expressivitat creativa. L’ecologia emocional, on situem i posem per damunt de tot el respecte, la tolerància i la comprensió cap a l’altre, cap els seus sentiments i les seves emocions. La igualtat de gènere, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació vers cap ésser humà. L’ecologia com a protecció i defensa de tots els éssers vius i el planeta. La solidaritat i la cooperació social.

Des de l’associació volem promoure una sèrie d’activitats dirigides als joves adolescents, i als seus pares, que els puguin ajudar a transitar per aquesta important etapa de la vida d’una manera sana, creativa i enfortidora i al mateix temps construir-se una personalitat acord amb la seva singularitat. Som conscients de les problemàtiques actuals dels joves i les seves famílies, però tanmateix no se’ns oblida tot el potencial de desenvolupament que té aquesta etapa per assolir la vida adulta amb fortalesa, sensibilitat, empatia i solidaritat.

I per començar ens ha semblat que el millor era organitzar uns campaments d’estiu a la natura, concretament a les faldes del Montseny i d’una setmana de duració, on els joves viuran tota una sèrie d’experiències, algunes cocreades amb els pares, que els serviran per l’auto-coneixement personal i per entrar en contacte amb els valors que volem fomentar des de l’associació. Al llarg d’una setmana els joves travessaran una sèrie de ritus de pas, inspirats en la saviesa dels pobles antics del món i adaptats als nostres temps, com un viatge iniciàtic a través d’alguns arquetips masculins, acompanyats per professionals que exerciran el paper de mentors dels aprenents que emprenguin aquest viatge.

El nen i la seva inocència; l’orfe que ha de seguir endavant sense els pares, el jove i la seva sensualitat, el guerrer i la seva habilitat per enfortir-se en la dificultat, el pare capaç d’acompanyar als seus, el xaman que comparteix la seva capacitat de guariment i el savi que per fi integra el seu lloc en el món, són els arquetips que guiaran els joves en aquests campaments.

La nostre intenció és que al mateix temps que s’ho passen bé realitzant experiències enriquidores, divertides i interessants els joves tinguin l’oportunitat de conèixer-se millor, i d’integrar-se en un grup que els acompanyarà en un viatge que els portarà del seu interior cap al món.

Tanmateix, oferirem a continuació seguir un procés de mentoria al llarg d’un any per als joves participants, així mateix com assessorament per als pares per a que puguin acompanyar-los millor en el seu creixement. I també estem preparant altres tipus d’activitats, com per exemple tallers per pares per a treballar diferents aspectes sobre la comunicació, l’educació i la convivència amb els joves adolescents.

Us convidem a conèixer les nostres activitats.

Pròximament a la web: www.campamentsritusdepas.com

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.