Propostes de treball de la 1a Trobada Nacional dels Homes per la Igualtat de Catalunya

Sant Boi de Llobregat, diumenge 10 de novembre de 2013

En acabar la Trobada estatal dels Homes per la Igualtat, vam dedicar el matí del diumenge per trobar-nos els homes catalans. També van venir com a convidats alguns companys d’AHIGE-Andalusia i AHIGE-Illes Balears. En total, uns 20 homes catalans provinents d’Abrera, Barcelona, Granollers, Olesa de Montserrat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi i Sant Cugat. La presència majoritària era, per suposat, del Col·lectiu d’Homes Igualitaris de Sant Boi (CHISB), amfitrions de les Trobades. Aquesta Trobada Nacional l’havíem organitzat de forma conjunta des d’Homes Igualitars-AHIGE-Catalunya i el CHISB. Vam trobar a faltar les absències d’alguns grups, com ara els de Lleida, el dels Homes Igualitaris del Pla de l’Estany, del Prat, etc, tot i que esperem que siguin presents en futures Trobades.

Com a tota Trobada organitzada des d’AHIGE, vam començar per una roda de paraules des de la vessant més personal. Cadascú dels presents -sempre de forma voluntària- es va presentar explicant per què estava allí, quines eren les experiències vitals que l’havien dut a replantejar-se la seva forma de fer d’home i a implicar-se en la igualtat. Va ser un espai molt ric i íntim on ens vam permetre obrir-nos als altres dins d’un ambient de confiança i de respecte. Un cop feta la roda, vam passar a preguntar-nos com a grup en formació al voltant de què volem fer d’ara endavant? A partir d’aquell moment van anar sorgint una pluja de projectes comuns:

1.- Es dissenyarà una formació teòrico-pràctica autogestionada, en forma de mòduls, sense subvenció i amb la participació de tots els grups. Pako Abril va oferir el local d’Homes Igualitaris (HI) a Barcelona per fer-la i que seria l’encarregada d’organitzar-la.

2.- Participarem de forma periòdica en els programes de Ràdio Contrabanda (on treballa el nostre el company Gabo) i, si és possible, a Ràdio 4 (conduït pel companya Miquel Murga).

3.- El gener participarem en l’elaboració d’un documental sobre homes per la igualtat, realitzat per Andrea Huls.

4.- Pensem en seguir trobant-nos de forma semestral en noves Trobades catalanes. Cada grup s’encarregarà d’organitzar-ne una, de forma itinerant. D’aquesta manera, també aconseguim reforçar el grup local (com està passant ara amb el CHISB). Per tant, per començaments del mes d’abril (en principi, pel cap de setmana dels dies 5-6), Toni, de l’associació Abrera contra la violència de gènere, s’encarregarà de la propera Trobada. Uns van proposar un tema com ara l’avortament de plena actualitat, malauradment, pels retrocessos que pateix com a dret. Altres proposaven un tema vinculat a la masculinitat i al creixement personal i grupal. Així, doncs, es crearà una comissió de treball per preparar la Trobada d’Abrera. Aquesta està formada pel propi Toni, Gabriel d’Olesa i Homes Igualitaris i oberta a tothom que hi vulgui participar.

5.-Eladi, d’HI, s’ofereix per muntar un espai virtual a les xarxes socials que ens permeti intercanviar informacions entre nosaltres. Suggerim que qui vulgui entri també a formar part del grup de facebook “Hombres por la Igualdad”, d’àmbit estatal.

6.- Pere Fullana, d’AHIGE-Illes Balears, s’ofereix per organitzar una Trobada mixta d’homes i dones a Mallorca.

7.- Es confegirà un mapa dels grups catalans i es col·laborarà en una línia del temps de la Història del moviment d’homes per la igualtat, que s’està fent per a tota Espanya.

Vam acabar la Trobada amb una gran abraçada i amb la satisfacció d’haver posat una primera pedra en el camí comú. Estem convençuts que hem de tenir cura d’aquest espai, que hem d’anar fent, sense presses però amb ganes i il·lusió. Perquè no volem crear superestructures artificials sinó anar teixint una xarxa que ens permeti – a cada home, a cada grup – seguir la seva pròpia via de creixement personal i grupal. 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.