Homes Igualitaris convoca els homes a participar en els actes de demà contra les violències masclistes

L’entitat convoca participar en els actes del Día Internacional per l’Eradicació de les Violències Masclistes

homescontraviolenciaHomes Igualitaris (HI) convoca a homes i dones participar en els actes de demà del Día Internacional per l’Eradicació de les Violències Masclistes. El seu missatge, però, està especialment adreçat als homes perquè visibilitzen el seu rebuig contra les violències masclistes. Des de l’entitat es considera fonamental que els homes s’impliquen en la denúncia pública d’aquesta tipus de violència perquè sigui possible la seua eradicació. Per a aquesta entitat, els homes són part del problema però també de la solució i per això considera que s’han d’implicar en un procés de canvi que els aproximi a la igualtat de gènere. Assenyalen que la igualtat real i efectiva entre homes i dones és la única via perquè les violències masclistes, un greu problema de salut pública i drets humans que té com a principals víctimes les dones, pugui desaparèixer.

La necessitat d’un canvi en els homes

Des d’Homes Igualitaris es ressalten les terribles conseqüències de les violències masclistes: centenars de milers de dones viuen atemorides cada dia per una situació de terror físic i psicològic a casa i l’entorn més proper. Els causants d’aquest mal no són estranys a les víctimes, sinó que en molts casos són els marits, companys, ex-parelles o familiars els que les maltracten. Els agressors són homes que basen la seva seguretat personal en valors que representen l’estereotip sexista de masculinitat: la imposició a través de la força física, la competència, l’agressivitat i un estatus de superioritat i privilegi respecte de la dona. No són capaços de reconvertir-se cap a relacions igualitàries, basades en el respecte mutu, ni d’adaptar-se als canvis que l’avanç cap a una societat igualitària està provocant.

Des de l’entitat s’indica que eradicar la violència masclista és posar en qüestió un dels pilars bàsics del masclisme i que, tot i que el més important és atendre les víctimes de la violència, cal anar a les causes. Per això l’entitat demana que es desenvolupin de forma suficient i efectiva les polítiques preventives contra les violències sexistes. Homes Igualitaris treballa per construir referents d’igualtat per als homes des del convenciment que la igualtat de gènere és la millor eina de prevenció contra les violències masclistes.

Rodes d’homes contra les violències masclistes

Com a part de la feina per implicar els homes en el rebuig a la violència i l’entitat promou cada any rodes d’homes sota el lema “Els homes també diem prou a les violències masclistes”. L’acte central d’aquest any va tenir lloc el 19 d’octubre d’aquest any a la Plaça Sant Jaume de Barcelona i va aplegar més de cent persones, majoritàriament homes. La concentració va tenir les seves rèpliques a Lleida i Sabadell el 21 d’octubre i Sant Boi de Llobregat el 25 d’octubre. Les rodes tenen com a objectiu generar referents positius entre els homes a favor de la igualtat, visibilitzar el seu rebuig a les violències masclistes i convocar els homes als actes del Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència de Génere, el 25 de novembre.

Article d’opinió

La igualtat de gènere redueix la violència contra les dones”, per Paco Abril, president d’Homes Igualitaris

Comunicació

homesigualitaris@gmail.com

Enllaços d’interés

Pàgina de Facebook “Homes Igualitaris”

Perfil Twitter: @igualitaris

Blog Homes Igualitaris

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.