Homes Igualitaris condemna la violència masclista i convoca els homes a fer visible el seu rebuig

L’associació Homes Igualitaris – Ahige Catalunya vol manifestar la seva més profunda repulsa davant l’assassinat de la noia de 14 anys d’edat de Tàrrega que ha estat assassinada aquesta passada matinada, presumptament, per part de la seva ex-parella, un noi jove de 18 anys d’edat.

Des d’Homes Igualitaris volem expressar que les violències de gènere són una escandalosa realitat que cada dia s’estén més i afecta tota la societat. Les seves conseqüències són terribles: centenars de milers de dones viuen atemorides cada dia per una situació de terror físic i psicològic a casa i l’entorn més proper. Sorprenentment, els causants d’aquest mal no són homes estranys a les víctimes, sinó que en la major part dels casos són els seus propis marits, companys, ex-parelles o familiars qui les maltracten. Els agressors són homes que basen la seva seguretat personal en valors que representen l’estereotip tradicional masculí: la imposició a través de la força física, la competència, l’agressivitat i un estatus de superioritat i privilegi respecte de la dona. Són homes que no són capaços de reconvertir-se cap a un tipus de relacions igualitàries, basades en el respecte mutu, ni d’adaptar-se als canvis que l’avanç cap a una societat igualitària està provocant.

Davant d’aquesta realitat, des de la nostra associació considerem que els homes no podem quedar-nos de braços plegats i pretendre no tenir responsabilitat moral davant les víctimes. Des d’Homes Igualitaris, doncs, aixequem la nostra veu per llançar a la societat un clar missatge de rebuig absolut de les arrels de la violència contra les dones. Neguem qualsevol raó que la justifiqui. No hi ha excusa possible!

I per tant, demanem també als nostres responsables polítics electes que prenguin les mesures que siguin necessàries per aturar aquest terrorisme masclista, atès que la llei de 2008 ha demostrat ser del tot insuficient per aturar-lo.

Per tot plegat, ens adrecem a la societat en general i, especialment als homes i els convoquem a participar a les rodes d’homes contra les violències masclistes, fent visible, així, el nostre rebuig com a homes a aquestes formes violentes de relació. A Barcelona, la roda d’homes contra les violències masclistes la convoquem per al proper dissabte 19 d’octubre de 2013 a les 19.30 hores a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Comunicació
Vicent Canet
@vcanet
homesigualitaris@gmail.com

Enllaços
Pàgina de Facebook “Homes Igualitaris” 
Perfil Twitter: @igualitaris
Esdeveniment Visibilitzem els homes contra la violència masclista
Blog Homes Igualitaris : http://www.homesigualitaris.cat

Homes Igualitaris
Homes Igualitaris (HI), entitat nascuda en 2009 i d’àmbit català, té com a objectiu fonamental el de contribuir a un canvi dels homes que propiciï la igualtat real i efectiva entre homes i dones. Per desenvolupar aquesta tasca col·laboren amb diferents institucions i entitats amb les quals aborden la masculinitat des d’un punt de vista igualitari: tallers per escoles, casals o entitats. Impulsen, a més, grups de reflexió masculina o d’autoconsciència on diferents homes debaten sobre la seva masculinitat des d’una perspectiva crítica. A part de la del 21 d’octubre, també promouen, entre altres projectes, el dia Pare Igualitari el 19 de març.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.