Visibilitzar el rebuig dels homes a la violència masclista amb una fotografia al Facebook

Image

Campanya de recollida de fotos d’homes contra la violència masclista

Una acció tan senzilla com fer-se una fotografia amb un paper o cartolina que digui “Homes contra la violència masclista” és el que proposa l’entitat Homes Igualitaris per visibilitzar el rebuig dels homes a la violència que pateixen les dones. Sota el lema “Home, suma’t contra la violència masclista” neix aquesta campanya que vol fer públic el rebuig que molts homes a les presenten actituds masclistes en la vida quotidiana. “És hora de sumar suports públics i sortir al carrer, perquè La igualtat és cosa de tots, suma-t’hi”, indiquen també des de l’entitat impulsora. La informació es pot trobar a la plana de Facebook d’Homes Igualitaris, a l’esdeveniment que han creat en aquesta xarxa social amb el nom Visibilitzem els homes contra la violència masclista així com també al seu blog. Tot i que el 18 d’octubre es publicaran les fotografies recollides fins llavors, s’aniran avançant algunes durante les primeres setmanes d’octubre i la campanya finalitzarà el 25 de novembre dia contra la violència masclista.  Les xarxes socials tornen a ser eina de mobilització i conscienciació i tant a Twitter com a Facebook usaran el hashtag #homesigualitaris i #19O.

Rodes d’Homes contra la violència masclista

El proper 21 d’octubre se celebrarà el seté aniversari de la primer manifestació contra la violència de gènere organitzada per entitats d’homes per la igualtat de gènere espanyoles que va tenir lloc a Sevilla, en el marc d’una trobada estatal. Aquesta data és un símbol del moviment d’homes, tot i que va ser el 2011 amb “Declaració de Barcelona” quan les entitats d’arreu de l’estat van situar el 21 d’octubre com al dia en el qual els homes es visibilitzen contra la violència masclista. Ara es tracta d’un moviment en creixement que ha permés que hi hagi rodes d’homes contra la violència masclista arreu de l’Estat espanyol i a diferents països llatinoamericans

A Catalunya, hi haurà el proper 19 d’octubre, dissabte, una roda d’homes contra la violència masclista a Barcelona a les 19.30 a Plaça de Sant Jaume. I serà l’espai “on molts manifestarem el nostre rebuig a la violència masclista i cridarem a sumar-nos a les manifestacions del 25 de novembre en el dia internacional contra la violència de gènere”, afirmen des de l’entitat.

Comunicació
Vicent Canet
@vcanet
homesigualitaris@gmail.com

Enllaços
Pàgina de Facebook “Homes Igualitaris”
Perfil Twitter: @igualitaris
Esdeveniment Visibilitzem els homes contra la violència masclista
Blog Homes Igualitaris : http://www.homesigualitaris.cat

Homes Igualitaris
Homes Igualitaris (HI), entitat nascuda en 2009 i d’àmbit català, té com a objectiu fonamental el de contribuir a un canvi dels homes que propiciï la igualtat real i efectiva entre homes i dones. Per desenvolupar aquesta tasca col·laboren amb diferents institucions i entitats amb les quals aborden la masculinitat des d’un punt de vista igualitari: tallers per escoles, casals o entitats. Impulsen, a més, grups de reflexió masculina o d’autoconsciència on diferents homes debaten sobre la seva masculinitat des d’una perspectiva crítica. A part de la del 21 d’octubre, també promouen, entre altres projectes, el dia Pare Igualitari el 19 de març.

Anuncis

2 thoughts on “Visibilitzar el rebuig dels homes a la violència masclista amb una fotografia al Facebook

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.