L’èxit de les Jornades “Joves i Igualtat”

 

El passat dia 30 de setembre ha tingut lloc a l’Espai Bonnemaison de Barcelona la Jornada “Joves i Igualtat”, organitzada per HOMES IGUALITARIS amb el suport de l’Àrea d’Igualtat i ciutadania de la Diputació de Barcelona.

La Jornada tenia com a objectius deixar clara la necessitat de treballar per la igualtat entre la gent jove des de diferents temàtiques (com ara la violència, la salut, l’educació, les emocions, etc). Es tractava també de donar eines concretes de treball a les persones i col·lectius que treballen amb joves.

Hem comptat amb les aportacions de socis d’HOMES IGUALITARIS que ja fa temps treballen amb gent jove (Pako Abril, Daniel Gabarró, Juanjo Compairé), així com de companys d’AHIGE Màlaga (José Manuel Blasco, Antonio García). Però també de persones alienes a l’associació, vingudes d’Andalusia (Antonio Martínez, del programa d’homes i salut de l’Ajuntament de Jerez i Franches Belenguer, de Granada) o de la resta de Catalunya (Jaume Funes, educador i periodista; Laia Pajuelo i Sandra Giner, de L’Hospitalet de Llobregat, així com Jorge Prats i Esther Pardo, professionals de l’arteràpia i Oriol Ginés, del programa “Canviem-ho” de l’Ajuntament de Barcelona).

Les inscripcions a la Jornada han superat les 200 persones, límit de l’aforament de l’Espai. El matí ha començat amb la presentació, a càrrec de Teresa Llorens (coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona) i d’Aharon Fernández, soci d’HOMES IGUALITARIS i coordinador de la Jornada (Vegeu la foto adjunta).

Tot seguit, hi ha hagut dues taules rodones seguides d’un animat col·loqui. A la primera, més acadèmica, han pres la paraula Pako Abril, Franches Belenguer, Dani Gabarró i Jaume Funes. A la segona,dedicada a les experiències, ha comptat amb les aportacions de Juanjo Compairé, Pako Abril, José Manuel Blasco, Antonio Martínez, Sandra Giner i Laia Pajuelo. (Vegeu les fotos)

La tarda ha estat dedicada a taller simultanis que pretenien mostrar diverses metodologies de treball amb joves. Els tallers han girat entorn de l’educació emocional (Franches Belenguer, Antonio Martínez, Antonio García, Oriol Ginés) i de l’arteràpia (Esther Pardo i Jorge Prats).(Vegeu les fotos).

La cloenda i les conclusions han fet palesa la necessitat de seguir treballant-hi.

Des d’HOMES IGUALITARIS valorem molt positivament l’allau de gent jove participant, l’ambient positiu i les aportacions dels ponents, que han estat a un molt bon nivell. Pensem aprofundir en algunes de les línies de treball que han aparegut a les nostres tertúlies “cafès d’homes”. Igualment agraïm a la Diputació el seu suport, que esperem seguit tenint d’ara endavant, car ja estem pensant en les pròximes Jornades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.